EDOF (Extended Depth of Field)
‘Odak istifleme olarak da bilinen Genişletilmiş Alan Derinliği, farklı odak mesafelerde alınan birden fazla görüntüyü birleştirerek herhangi bir bireysel kaynak görüntüsünden daha büyük bir alan derinliğinde (DOF) görüntü ortaya çıkaran bir dijital görüntü işleme tekniğidir. Odak istifleme bireysel görüntülerin çok sığ bir alan derinliğine sahip olduğu herhangi bir durumda kullanılabilir.’ (kaynak: Wikipedia)
Bazı Dino-Lite modelleri bu özel tekniği sunar, EDOF çekim modu farklı odak düzeylerinde birkaç fotoğraf çeker ve 1 fare tıklaması ile otomatik olarak net bir görüntü içine bunları dizer. EDOF görüntüleri orijinal resimlerdeki görüntü kalitesini korur ve bu görüntüler DinoCapture 2.0 yazılı-mında depolanır ve görüntülenebilir. Tüm AM4815xx ve AM7915xx modelleri EDOF teknolojisine sahiptir.
For more information on how to use this feature, please click here.
(* Şu anda EDOF sadece Windows işletim sistemi altında çalışmaktadır)
EDR (Extended Dynamic Range)
EDR standart dijital görüntüleme veya fotoğraf teknikleri kullanılarak mümkün olandan daha büyük bir dinamik parlaklık aralığı yeniden üretmek için kullanılan bir görüntüleme ve fotoğrafçılık teknikleri kümesidir.
EDR görüntüleri doğrudan güneş ışığından soluk bulutsulara, gerçek dünyada bulunan parlaklık düzeylerini daha geniş bir yelpazede temsil edebilir. Genellikle aynı objenin farklı pozları yakalanarak ve daha sonra birleştirilerek elde edilir (kaynak: Wikipedia). EDR (Genişletilmiş Dinamik Aralık) bazı Dino-Lite Edge modelleri için özel bir görüntü işleme aracıdır (DinoCapture 2.0 sürüm 1.4.8 ve üstü). Fazla parlaklık varyasyonu olan yüzeyler için, EDR yakalama aracı sadece birkaç tıklama ile daha nötr bir yüzey görüntüsü yakalamak için ideal olabilir. EDR çekim modu farklı pozlama seviyelerinde (standart, az pozlanmış ve çok pozlanmış) 3 fotoğraf çeker ve 1 fare tıklaması ile otomatik olarak net bir görüntü içine bunları dizer. EDR görüntüleri DinoCapture 2.0 yazılımında saklanır ve görülebilir. Tüm AM4815xx, AM7815 ve AM7915xx modelleri EDR teknolojisine sahiptir.
For more information on how to use this feature, please click here.
(* Şu anda EDR sadece Windows işletim sistemi altında çalışmaktadır)
AMR (Automatic Magnification Reading)
AMR fonksiyonu otomatik olarak Dino-Lite büyütmesini algılar ve görüntüler. Büyütme Dino-Lite yazılımı içinde gösterilir ve çekilen resim ile saklanır. AMR fonksiyonu ölçüm sürecini kolaylaştırır ve ölçüm doğruluğunu artırır. Yüksek hassasiyet ve/veya kalibre edilen (kalibrasyon manuel yapılır) ölçümler yapılması gerektiğinde AMR önerilir.
(* Şu anda AMR sadece Windows işletim sistemi altında çalışmaktadır)
FLC (Flexible LED Control)
Esnek LED Kontrolü (FLC) ile Dino-Lite’ın LED’leri kontrol edilebilir ve ayarlanabilir. FLC fonksiyonu olan Dino-Lite modellerinde LED ayrı ayrı ayarlanabilir 4 farklı kadrana ayrılır. 6 adet aydınlatma seviyesi seçilebilir. FLC işlevi, nesnelerin yandan aydınlatılması gerektiğinde veya nesnenin bazı bölümlerinin daha az ya da daha çok ışığa ihtiyacı olduğunda faydalıdır.
(* Şu anda FLC sadece Windows işletim sistemi altında çalışmaktadır)
Polarize filtre/ polarizör
Birçok Dino-Lite modeli dahili polarize filtre sunar. Bir polarizör, parlak nesnelerin üzerindeki yansımaları azaltmak için ve kontrastı artırmak için kullanılan, içinden geçen ışığı polarize eden bir optik filtredir. Dino-Lite polarizör kapatıp açılabilir ya da tam ya da yarım polarizasyon sunmak için ayarlanabilir.
Polarizör filtre sadece metal, plastik, cam, takı ya da elektronik gibi parlak ya da yansıtıcı nesneler ile çalışırken değil, aynı zamanda dermatoloji için deri veya kafa derisi kontrolünde kullanım için de tavsiye edilir.
Koaksiyel Aydınlatma
Koaksiyal Aydınlatma ile ışık, optik yolun eksenindedir ve bu nedenle mikroskop tarafından da görülen numunenin sadece bir kısmını aydınlatır. Dino-Lite koaksiyel modellerin içinde yan tarafta yerleşik bir LED bulunur. Bu LED, ışığını doğrudan numunenin üzerine yansıtan bir ışın ayırıcı gibi hareket eden bir aynaya yansıtır ve aynı zamanda Edge sensörüne düz bir şekilde döndürülmesi için oluşturulan görüntüye izin verir. Yarı iletken endüstrisinde Koaksiyel aydınlatma için en yaygın kullanılan uygulama, kalite kontrol ve denetim plakalarıdır. Standart aydınlık alan aydınlatma ile yapılar ve üst üste binen yapıların hepsi görünür değilken, koaksiyal aydınlatma ile bu detaylar görünür. Diğer uygulamalar parlatılmış ve kimyasal işlem görmüş metal yüzeylerin incelenmesi, mikroçiplerin, mikroelektroniklerin ve parlak alan aydınlatması kullanıldığında düz veya kontrastsız görünen birçok diğer yüzeylerin denetlenmesidir.